Faci fata respingerii?


Asadar, nu te mai vrea. Nu te mai vrea si gata. Si-a schimbat numarul de telefon ca sa nu-l mai agasezi, si practic, ti-a dat papucii, draguta! Te-a dat la o parte, si acum ce este de facut? Numai tu stii ce se petrece in mintea si sufletul tau, dra orice ai de gand, nu o lua razna, ci trebuie sa te tii tare, pentru ca daca iti pierzi controlul, va fi numai primul pas dintr-un sir lung de reactii irationale, fiecare ajungand sa fie mai neguroasa si mai disperata decat precedenta. Avem tendinta de a o lua foarte personal atunci cand vine vorba despre relatiile cu barbatii, dar in realitate, poate ca fix tu esti motivul pentru care relatia nu mai merge. Cred ca noi femeile, putem fi niste rautacioase insuportabile si niste vampiri emotionali, care sugem viata din toti oamenii cu care ne intersectam, asa ca n-ar trebui sa eliminam aceasta varianta.. in care noi am putea fi vinovate pentru tot. Incearca sa te pui in locul fostului si sa te gandesti: tu ai vrea sa ai o relatie cu tine? Gandeste-te ca daca e ceva in neregula cu toate, atunci poate e ceva in neregula cu tine, asa ca inainte de a o lua personal si urmatoarea despartire si inainte de a-l adauga din oficiu si pe acest prezent fost iubit pe lista ta de nemernici, gandeste-te la contributia pe care ti-ai adus-o tu la destramarea respectivei relatii. Daca nu reusesti sa gandesti logic si rational, mai ales daca s-a intamplat recent, atunci concentreaza-te pe tine. Fa tot posibilul „sa jelesti” pe cat se poate de sanatos poti. Ridica-te si, oricat de greu ti s-ar parea in acel moment, aduna-ti toate energiile ca sa poti depasi momentul. Oamenii isi revin dupa despartire in fiecare zi, si tu poti face la fel, iar daca porcedezi corect, vei putea iesi la lumina chiar mai buna decat ai fost vreodata si mai inteleapta cu privire la viata si la iubire. Orice ai face, in nici un caz nu-ti indrepta atentia asupra acelui barbat, dar totusi daca ajungi sa ai ganduri obsesive in legatura cu el si la ce anume face el in aceasta clipa, sfaturile de mai jos iti arata cateva moduri in care poti sa eviti sau sa minimizezi un comportament auto-distructiv:

  1. Nu-l suna decat o data pe zi si asta numai daca trebuie neaparat.
  2. Daca il suni si nu iti raspunde, nu-i lasa mesaje de psihopata.
  3. Daca l-ai sunat de cateva ori, nu ti-a raspuns si nici nu te-a cautat apoi, nu te duce in fata casei lui sa-l astepti afara, in masina, cu farurile stinse.
  4. Daca ajungi sa-l urmaresti, nu cobori din masina!
  5. Bine, daca ai coborat din masina, nu sari gardul, nu bate cu pumnii in usa, nu-i urla numele in noapte si cauta vreo fereastra deschisa pe care sa te furiseszi inauntru.
  6. Daca ajungi sa sari gardul, sa-i bati la usa, sa-i urli numele si sa te furisezi in casa, Nu te opune arestarii!! 😀

Eu stiu foarte bine cum este sa o iei razna si sa te ti scai de un barbat in pragul despartirii, stiu cum este cand iti pierzi controlul asupra emotiilor si purtarii tale, amenintandu-l pe el sau facand amenintari legate de tine sau sunandu-l din cinci in cinci minute. Apoi mi-am dat seama ca toate acestea functioneaza in defavoarea mea si am inteles intr-un final ca gresesc, ca de fiecare data cand am reactionat ca o smintita la respingerea lui, n-am facut altceva decat sa-l inspaimant, a privit neputincios cum mi-am pierdut controlul, fiind astfel absolut sigur ca a facut bine ca mi-a aratat usa: acasa, acasa, acasa.. gata! acasa, acasa! 😛

Indiferent cat de mult vrei sa un barbat sa fie al tau, asta nu va schimba finalul sa-l faca asa cum ti-l doresti tu. Nu poti lua ostatice sentimentele unui barbat si nici nu-l poti face sa stea cu tine impotriva vointei sale. Dar, ai putea totusi sa o faci, insa asta se numeste privare de libertate sau rapire, si este considerata infractiune. Esti convinsa ca asta iti doresti? Il iubesti atat de mult pe omul asta, incat vrei sa-l tii ostatic si sa-l fortezi sa te iubeasca si el pe tine, dupa care sa risti sa stai dupa gratii destul de multisor? 😛 Serios acum, nu prea merge asa! Da-i drumul, elibereaza-l si ureaza-i drum bun. Lumea nu e toata creata sa te adore pe tine, iar viata ta poate inflori in ciuda acestui fapt. Fiecare dintre noi a ales la un momentdat pe cineva nepotrivit si a trebuit sa-i dam drumul, sau, la fel de bine, am fost date la o parte. Si ce daca? Este bine si asa, pentru ca putem invata lectia si incepem sa ne dam seama ce anume dorim cu adevarat sa existe in viata noastra si ce nu. Daca doi oameni nu se potrivesc, nu este sfarsitul lumii, si in nici un caz nu-i sfrasitul tau. Foloseste dezamagirea ca pe un combustibil care sa te motiveze sa tinzi spre satisfactii de sine. Lasa dezamagirile sa te faca mai buna, nu sa te amarasca!

Exista o multime de moduri in care te poti „imbunatati”, moduri care mai au si avantajul ca il fac pe fostul tau iubit sa-si dea seama la ce a dat cu piciorul, daca asta conteaza pentru tine. 😉  Daca tu esti gata sa-i arati cat de puternic stralucesti, nu-i arata ca te doare, zambeste mereu, chiar daca iti vine de fapt sa plangi si alege sa-ti versi lacrimile atunci cand esti singura.

Cand traiesti o respingere nu trebuie neaparat sa o vezi ca pe un lucru negativ. Daca reusesti sa-ti dai seama ca asemenea momente sunt, de fapt, oportunitati sa cauti mai mult si, in timp ce o faci, sa mai inveti cate ceva si despre tine, poti continua sa evoluezi sa sa devii acea femeie mai mult decat pregatita sa-l primesti pe el in viata ta, iar atunci acest barbat va vedea asta imediat, pentru ca vei radia, iar tu vei stii ca esti, de fapt, marele premiu si nici un barbat nu te va  putea face sa te simti mai putin decat esti, chiar daca nu esti tu femeia vietii lui.. 😉

Lasă un comentariu